Informationsbrev till dig som är företagare i Burlövs kommun, april 2021.

               Glad Påsk!

Informationsbrev för företagare i Burlövs kommun 2021!

I detta nyhetsbrev kan du läsa följande:

  • Hej Krister Persson, ny näringslivssamordnare i Burlövs kommun!
  • Förstudie digitaliseringsbehov - nu startar arbetet med förstudien.
  • Hur upplever du det är att vara företagare i Burlöv?
  • Anmäl ditt intresse: Skaffa näring till ditt företags tillväxt!
  • Anmäl ditt intresse: Rotary Ignition - mentorskap för diftiga entreprenörer i Burlöv!
  • Trafikverket informerar: E6 norr om Malmö stängs 13-30 maj.
  • Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?
  • Glad påsk!

Hej Krister Persson, ny näringslivssamordnare i Burlövs kommun!

Krister Persson börjar som ny näringslivssamordnare i Burlövs kommun efter Påskhelgen och kommer från en liknande tjänst som näringsliv och destinationschef i Örkelljunga kommun. 

- Efter sex års tidigare erfarenhet av kommunalt näringslivsarbete ser jag med stor ödmjukhet fram mot att fortsätta utveckla kommuns näringslivsarbetet. Burlöv har bra resultat i undersökningar och det är de kommande åren vi både skall befästa detta och identifiera fler förbättringsområden, säger Krister Persson.

Förstudie digitaliseringsbehov - nu startar arbetet med förstudien

Burlövs kommun har beviljats medel från Europeiska socialfonden (ESF) för att undersöka digitaliseringsbehovet hos kommunens små och medelstora tillväxtföretag. 

För ett år sedan avslutades det treåriga ESF-projektet Tillväxtresan – genom innovation och mångfald och projektet gick i hamn med tjugo unika tillväxtresor med kompetensutveckling för både ledning och medarbetare inom respektive företag. I spåren av det projektet vill kommuns ledning fortsätta arbetet med att utveckla små och medelstora företag. Kommunen vill främja och stärka de lokala företagen och deras anställda så att fler personer kommer i anställning och på så vis aktivt kan lägga grunden för nästa steg i kommunen.

– Under 2021 kommer vi genomföra en förstudie som kommer ligga till grund för vår ansökan om att driva ett digitaliseringsprojekt med deltagande företag från Burlövs kommun med omnejd under 2022 och framåt, fortsätter Anna Stening Frost.

Förstudien kommer pågå från april-december 2021 och inleds med en enkät som kommer skickas ut till delar av kommunes näringsliv, där vi frågar om ditt företags digitaliseringsbehov och undersöker behovet av kompetensutveckling för företagets medarbetare inom området.

Projektledare: Anna Stening Frost

Hur upplever du det är att vara företagare i Burlöv?

Svenskt Näringslivs årliga enkät om det lokala företagsklimatet är utskickad. Om du har fått enkäten, så uppskattar vi om du tar dig tid att svara på enkäten innan den 31 mars.
Din röst är viktig!

Anmäl ditt intresse:
Skaffa näring till ditt företags tillväxt!

Ni har chansen att ta del av regionens kompetenser, kontakter och att ta fram och presentera ett investeringsförslag för privata investerare. Allt med syftet att snabba på ert bolags tillväxt. Hela Skåne Pitchar är ett samarbete mellan Region Skåne, SPIRA projektet, Connect Syd och alla Skånes kommuner.
 
Som representant från din kommun får du stöttning i tre steg:
 
1. COACHING
Coaching med Connects investeringsproffs. Stiftelsen Connect Sverige är en ideell organisation som hjälper tillväxtbolag att snabbare nå sina mål. Under två tillfällen får ni stöd i att formulera och presentera ert investeringserbjudande.
 
2. ÖVNINGSPITCH / ”Guldstyrelse för en dag”
Ni får chansen att öva er presentation inför en panel med experter, entreprenörer och inves-terare från Skånskt näringsliv. Panelen delar sina bästa råd och sina bästa kontakter med er.
 
3. EVENT / FINAL
De bolag som är i rätt fas presenterar sina investeringsförslag för en publik bestående av
investerare och representanter för organisationer som på olika sätt arbetar med att hjälpa unga bolag att växa.
 
ÄR DETTA DITT BOLAG? 
1. Ni är öppna för att ta in nytt kapital och nya ägare, har tillväxtambitioner och är innovativa.
2. Ni har en skalbar affärsmodell, ett starkt team och bevisad kundefterfrågan.
 
Kontakta projektledare och anmäl ditt intresse:
Krister Mossberg krister@minc.se
Jonatan Tops jonatan.tops@connectsverige.se

Anmäl ditt intresse:
Rotary Ignition - mentorskap för diftiga entreprenörer i Burlöv

Rotary Ignition är ett ettåring engagemang med utbildning och mentorskap för att utveckla redan befintliga entreprenörer i Burlöv och väcka intresse för nyföretagande i kommunen.

Du får personligt mentorskap, möjlighet att utveckla din affärsidé och tillgång till världens största affärsnätverk!

Mentorskapet har varit igång ett år och fyra företag har deltagit, nu har fler företag möjlighet att ansöka om intresse!

Kontakt för mer information och till intresseanmälan:
Magnus Persson, Rotary Burlöv
0705-38 51 05 magnus.persson@fredricsons.com

Trafikverket informerar:
E6 norr om Malmö stängs 13-30 maj

Fyra spår mellan Malmö och Lund ökar kapaciteten och minskar riskerna för störningar på en av landets mest trafikerade tågsträckor. När järnvägen byggs ut måste motorvägsbron vid trafikplats Alnarp byggas om. E6 stängs därför helt under 18 dagar, 13-30 maj. Planera för avstängningen. Undvik rusningstider, följ skyltar för omledningsvägar och visa hänsyn till medtrafikanter.

Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?

Fortsätt driva era företag framgångsrikt och samtidigt uppmanar vi er att följa de regler och rekommendationer som gäller under coronapandemin. Behöver ni hjälp, ring Region Skånes Företagsakuten (040-675 34 80) för att tillsammans hitta möjligheter framåt.

Här har vi har samlat information och nyttiga länkar som kan vara bra för dig som är företagare i Burlövs kommun och kopplat till coronaviruset (covid-19), följ länken nedan.

Glad påsk! 

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Hör gärna av dig om du har frågor om näringslivet i Burlövs kommun. Titta in i näringslivskalendern nedan för att se vad som händer framöver, och missa inte att anmäla er till respektive aktivitet.

Tips från näringslivskalendern:


Soliga hälsningar

Anna Stening Frost
Näringsliv, Burlövs kommun

Kontaktuppgifter:
Anna Stening Frost, 
040-625 61 80, anna.frost@burlov.se
 

För mer information om näringslivet i Burlöv, besök www.burlov.se/naringsliv.