Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, mars 2021.

Informationsbrev för företagare i Burlövs kommun 2021!

I detta nyhetsbrev kan du läsa följande:

 • Hej och tack Anna!
 • Ta del av ny näringslivsplan 2021-2024!
 • Intervju med framtidens arbetskraft & projektet Ungt entreprenörskap i Burlövs kommun.
 • Inställd prao (våren), ersätts av digitalprao under hösten 2021.
 • Boka digitalt "företagsbesök" med Lars Johnson!
 • Våra kontakter på Almi Skåne som arbetar med företags rådgivning, stöttning och utveckling!
 • Kostnadsfri energi- och klimatrådgivning till företag.
 • Är du nyfiken på vilka produkter och tjänster som UF-eleverna säljer?
 • Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?
 • Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Anna Nilsson, näringslivssamordnare i Burlövs kommun

Hej och tack Anna!

Efter tre och ett halvt år som näringslivssamordnare i Burlövs kommun är det nu dags för nya utmaningar för Anna Nilsson. Anna lämnar Burlövs kommun men, inte sitt engagemang för företagare, utan fortsätter som näringslivschef i Höganäs kommun.

Vad du är mest stolt över från din tid i Burlövs kommun?
Jag är stolt och ödmjuk över att jag fått vara en del av ett engagerat gäng med företagare som känner väldigt starkt för sin kommun.

Alla jag har mött drivs av att vara företagare och har varit väldigt öppna för nya idéer och satsningar som dykt upp under åren. Jag tackar alla för ett stort engagemang!
Aldrig mött så många som vill framåt och som vill bidra till fortsatt god utveckling av sin kommun. Det har varit en stor inspirationskälla för mig och jag är helt övertygad detta utgör grunden för det goda företagsklimat som finns här.

Nämn någon satsning du är extra glad över?
Jag är stolt och nöjd över att ha bidragit till att vi fått funktion företagslots på plats. Det har varit en rolig och utvecklande resa med alla kollegor som bidrag till detta. Det är otroligt vad man kan göra när man jobbar tillsammans för ett gemensamt mål.

Vilken händelse har berört mig extra mycket under min tid i Burlöv?
Det var extra roligt att få vara en del av kommunens höga placering i rankingen som genomförs av Svenskt Näringsliv kopplat till gott företagsklimat. Känner mig tacksam att vi tillsammans lyckats skapa detta!

Vad tar du med dig från Burlövs näringsliv till din nya tjänst i Höganäs?
Under mina år i Burlöv har jag gång på gång sett vikten av att vi som tjänstemän på kommunen har en nära relation till företagen. Det jag tar med mig är just detta, för att kunna driva utveckling och finna fram till nya samarbeten, nya lyckade projekt och nya satsningar, behövs en ständigt pågående dialog och att man som person visar på nyfikenhet och engagemang i både stort och smått.

Nu är det dags att säga hej då och gå vidare mot nya utmaningar. Sjävklart kommer jag fortsätta följa Burlövs utveckling framåt. Det jag tar med mig är alla goda relationer, utvecklande samtal, härliga skratt och en stark framtidstro!
 
Tack för allt förtroende som visats för mig!

Varma hälsningar
Anna Nilsson

Ta del av ny näringslivsplan 2021-2024!

Kommunfullmäktige har antagit ny näringslivsplan för Burlövs kommun: ”Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur”.

Näringslivsplanen beskriver fem insatsområden:

 • Ökad samverkan mellan skola och näringsliv.
 • Mötesplatser för utveckling och ny kunskap.
 • Aktiv dialog mellan kommun och företag.
 • Funktion företagslots – aktiv dialog med företag.
 • Lokal affärsrådgivning.

Kommunen har gjort en pilotsatsning 2020 och vill fortsätta utveckla verksamheten kring entreprenöriellt förhållningssätt kopplat till Ungt Entreprenörskap i Burlöv.

Intervju med framtidens arbetskraft & projektet Ungt entreprenörskap i Burlövs kommun

Burlövs kommun vill satsa på framtidens arbetskraft och bidra till det lokala näringslivet genom att aktivt verka för en bra kompetensförsörjning. Ungt entreprenörskap handlar både om att visa på att entreprenörskap som en möjlig väg att välja, ett entreprenöriellt tankesätt, men också information om företagande och inspiration.

Vi träffar ung deltagare som är på jakt efter nästa möjlighet
Nova berättar att hon tyckte det kan vara jobbigt att ringa arbetsgivare där hon sökt jobb, men genom samtal med inspirationsföreläsaren Hanna har hon insett att det kan gå bra även om det tar emot och ringa. Efter förra träffen med Ungt entreprenörskap testade Nova att ringa ett par arbetsgivare där hon sökt jobb och det kändes som en vinst i sig.

- Jag vill arbeta med människor, kommunikation och med problemlösning, säger Nova.

Nova avslutar med att berätta att det är bra att veta vad det finns för olika möjligheter inför framtidens yrkesval. I vissa delar av livet är man kanske inte redo för företagande, men kanske senare. Man måste våga testa, ta möjligheten.

Inställd prao (våren), ersätts av digitalprao under hösten 2021.

Burlövs kommun har valt att ställa in prao för eleverna i årskurs 8 under vårterminen på grund av rådande pandemi (covid-19). Det anses som en för stor smittspridningsrisk att anordna en fysisk prao i nuläget. 

Den fysiska praon kommer istället att ersättas av en ”digital prao” som anordnas i början av höstterminen när eleverna går i årskurs 9. Företag kommer presentera sina verksamheter och att eleverna ska får arbeta med olika uppgifter kopplat till arbetsmarknaden under en veckas tid.

Kan ditt företag ta emot elever på sommarjobb?  Det är av stor vikt att skolelever tidigt kommer ut i arbetslivet och kan knyta kontakter inför framtida arbetsliv.  
 
Om ni är intresserade av att ta emot elever på sommarjobb eller delta under den digitala praon så kontaktar ni kommunens praosamordnare.

Kontaktuppgifter:
Jonas Bokne, praosamornare Burlövs kommun
Jonas.bokne@burlov.se 070-9639201

Lars Johnson, kommunalråd

Boka digitalt "företagsbesök" med Lars Johnson!

Vi på kommunens näringsliv fortsätter arbetet framåt, även om samtliga möten sker digitalt. Du som företagare har möjlighet att boka ett möte med näringslivssamordnare och kommunalrådet för att diskutera ditt företag och dess utveckling.

Skicka din mötesförfrågan direkt till näringslivssamordnaren, som bokar upp mötet. Se kontaktuppgifter nedan.

Titta på film med våra kontakter på Almi Skåne som arbetar med företags rådgivning, stöttning och utveckling!

Darja Smisovsky, affärsutveckling
040-10 26 94
darja.smisovsky@almi.se

Kristin Teleman, affärsutveckling
040-660 39 06
kristin.teleman@almi.se

Kostnadsfri energi- och klimatrådgivning till företag 

Burlövs kommun erbjuder kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning till företagare och organisationer. 

Rådgivaren hjälper dig med tips och råd på hur du kan energieffektivisera ditt företag för att spara pengar och skona miljön. Rådgivningen sker via telefon, e-post, digitalt möte eller besök och är helt kostnadsfritt. 

Kontakta kommunens Energi- och klimatrådgivare:
Meaza Yohannes
0410-73 41 37  energiradgivning@burlov.se 

Är du nyfiken på vilka produkter och tjänster som UF-eleverna säljer?

I år visar eleverna på Ung Företagsamhet upp sina produkter och erbjuder sina tjänster i en digital galleria. Klicka in och uppmärksamma vilket engagemang och så mycket fint de åstadkommit under sitt UF-år.

Hittar du något bra, så är det bara att beställa!

Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?

Fortsätt driva era företag framgångsrikt och samtidigt uppmanar vi er att följa de regler och rekommendationer som gäller under coronapandemin. Behöver ni hjälp, ring Region Skånes Företagsakuten (040-675 34 80) för att tillsammans hitta möjligheter framåt.

Här har vi har samlat information och nyttiga länkar som kan vara bra för dig som är företagare i Burlövs kommun och kopplat till coronaviruset (covid-19), följ länken nedan.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Hör gärna av dig om du har frågor om näringslivet i Burlövs kommun. Titta in i näringslivskalendern nedan för att se vad som händer framöver, och missa inte att anmäla er till respektive aktivitet.

Tips från näringslivskalendern:

 Varma hälsningar

Anna Nilsson & Anna Stening Frost
Näringsliv, Burlövs kommun

Kontaktuppgifter:
Anna Nilsson, näringslivssamordnare
040-625 63 29, anna.nilsson4@burlov.se

Anna Stening Frost, projektledare
040-625 61 80, anna.frost@burlov.se
 

För mer information om näringslivet i Burlöv, besök www.burlov.se/naringsliv.