Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, september 2021.

Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, september 2021.

I detta nyhetsbrev kan du läsa följande:

 • Burlövsentreprenörer koras till Årets Företagare Skåne 2021!
 • Tack Lars Johnson för ditt engagemang!
 • Kul att veta: Antal UF elever som bor i Burlövs kommun skjutit i höjdent!
 • Tips! Hållbarhetskonferens - Almi Sustainable Tomorrow Malmö
 • Tågstopp Malmö - Lund den 28 augusti - 6 september.
 • Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?
 • Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Burlövsentreprenörer koras till Årets Företagare Skåne 2021!

Stort grattis till våra lokala entreprenörer Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk med företaget Nordgröna AB som den 18 augusti korats till Årets Företagare Skåne 2021!

Priset Årets Företagare delas ut av organisationen Företagarna och går till företagare som genom framgångsrikt företagande bidrar till lokalsamhället och är en förebild för andra.

Nordgröna har nu chansen att ta hem den prestigefyllda titeln som Årets Företagare i Sverige. Riksfinalen går av stapeln den 15 oktober 2021 och hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus.

- Vi gläds åt Oscar, Jordis och Sander framgångar och deras positiva utveckling! Vi ser fram emot att följa Nordgröna och deras innovativa produkter, som säljer världen över. Vi hejar på Nordgröna och hoppas de vinner det hedersamma priset i Årets Företagare Sverige. Stort lycka till, säger Lars Johnsson, kommunstyrelsens ordförande.

Fredrik Jörgensen (C) kommunfullmäktiges ordförande i Burlöv (till vänster på bilden) lämnar över en blomsterbukett till avgående ordförande i kommunstyrelsen Lars Johnson (M).

Tack Lars Johnson för ditt engagemang!

Efter mer än 20 år som aktiv politiker i Burlöv var det flera som ville delta i avtackningen. Regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M) och Vellinges kommunalråd Carina Wutzler (M) var där. Kommundirektör Lars-Åke Ståhl tackade för gott samarbete och överlämnade blommor från Burlövs kommuns medarbetare.
 
Näringslivssamordnarna Krister Persson och Anna Stening Frost hade anordnat avtackningen för representanter för samarbetskommuner, Polisen och övriga parter som Lars Johnson har haft ett nära samarbete med. Lars Johnson kommer att ha kvar sin plats i Burlövs kommunfullmäktige. Han kommer även vara en av Burlövs medlemmar i Sysavs styrelse.

Efterträdare och ny ordförande för kommunstyrelsen i Burlöv är Amelie Gustafsson (M), som tillträder den 1 september.

Kul att veta: Antal UF elever som bor i Burlövs kommun skjutit i höjdent!

På ett år har antalet UF elever som bor i vår kommun nästan tredubblats. Entreprenörsandan har ger både företag och gjort unga mer anställningsbara!

År 2020-2021: 53 stycken elever från Burlövs kommun.
År 2019-2020: 19 stycken elever från Burlövs kommun.
År 2018-2019: 23 stycken elever från Burlövs kommun.

Tips! Hållbarhetskonferens - Almi Sustainable Tomorrow Malmö

Den 16 september är det dags för A Sustainable Tomorrow – en rikstäckande digilog hållbarhetskonferens som samlar några av fältets mest inspirerande röster för en heldag med livesända aktiviteter. 

Det finns olika programpunkter och olika tider att anmäla sig till och hållbarhetskonferensen har bjudit in talare som;

 • Cecilia Ekholm, ny ambassadör för hållbart företagande på utrikesdepartementet.
 • Jenny Lindén Urnes, ägare Lindéngruppen.
 • Eva Karlsson, grundare av Houdini Sportswear.
 • Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt.

Varför hållbar utveckling?
Det bästa företag är om de kan växa hållbart, och framtidsrusta sitt företag. Oavsett om det handlar om pandemier, ekonomiska kriser eller klimatförändringar –  så gäller det att rusta upp sitt företag motståndskraftigt för att på bästa sätt möta framtiden med bibehållen konkurrenskraft. Under namnet Framtidsgeneratorn har Almi samlat ett antal smarta tjänster där de hjälper dig i ditt hållbarhetsarbete – oavsett om du är i startfasen eller redo att lägga i en ny växel.

Tågstopp Malmö - Lund den 28 augusti - 6 september

Trafikverket bygger nya växlar och järnvägsbroar vid Klostergården i Lund. Tågstoppet innebär att all tågtrafik på Södra stambanan norrifrån stannar och vänder i Lund, och för resor vidare söderut är det ersättningsbuss som gäller. Nästan all trafik från söder stannar vid Malmö C, med undantag för de pågatåg som normalt stannar i Burlöv, Åkarp och Hjärup. Därför kommer det vara möjligt att ta sig till Burlöv, Åkarp och Hjärup med vissa tåg. Extrainsatta bussar kommer att köra på sträckan Malmö-Lund och Hjärup-Lund

Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?

Fortsätt driva era företag framgångsrikt och samtidigt uppmanar vi er att följa de regler och rekommendationer som gäller under coronapandemin. Behöver ni hjälp, ring Region Skånes Företagsakuten (040-675 34 80) för att tillsammans hitta möjligheter framåt.

Här har vi samlat information och nyttiga länkar som kan vara bra för dig som är företagare i Burlövs kommun och kopplat till coronaviruset (covid-19), följ länken nedan.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Vi hoppas att sommaren bjudit på glädje och vi är tillbaka och jobbar för full maskin. Hör gärna av dig om du har frågor om näringslivet i Burlövs kommun.

Ett axplock av våra kommande programpunkter
15 september: Näringslivsfrukost - möt Amelie Gustafsson, ny kso.
22 september: Tårtkalas, vi firar gott företagsklimat!
30 september: Digital företagsskola i samarbete med Nyföretagarcenter Syd.
30 september: Nätverkslunch.
12 oktober: Kommunrådslunch.
10 november: Kunskap & inspiration - upphandlingskväll med Mari Stanfield.
24 november: Kunskap & inspiration - marknadsföring med mobilfilm med Kalle Rosensköld.

Enkät förstudie
Vi skickade i början av sommaren ut en enkät till delar av näringslivet och har du fått den, så är vi mycket tacksamma om du vill ta dig tid att svara på den. Den kommer ligga till grund för vår pågånde förstudie (ESF) och är delar av planeringen inför ett ESF projekt med start efter sommaren 2022, inriktning små och medelstora företags digitaliseringsbehov.

Nu fortsätter förstudien med intervjuer med företagare och våra samarbetspartner.

Vi hoppas att hösten startat bra!

Varma hälsningar

Krister Persson & Anna Stening Frost
Burlövs kommun

Kontaktuppgifter:
Krister Persson
040-625 63 29, krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost
040-625 61 80, anna.frost@burlov.se
 

För mer information om näringslivet i Burlöv, besök www.burlov.se/naringsliv.