Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, november 2021.

Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, november 2021.

I detta nyhetsbrev kan du läsa följande:

 • Fredrik Löfqvist blir ny kommundirektör i Burlövs kommun.
 • Företagare och kommunen samverkar om brottsförebyggande åtgärder.
 • Klimatklivet – stöd till klimatinvesteringar för företag.
 • Tips! Nya hållbarhetscheckar - fokus hållbarhet!
 • Förstudie: Har företagen i Burlövs kommun behov av kompetensutveckling inom digitalisering?
 • I mars 2022 öppnar det nya Burlövsbadet.
 • Näringslivskalender - ett axplock av våra kommande programpunkter.
 • Vad gör myndigheter och organisationer under Coronapandemin?
 • Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Fredrik Löfqvist blir ny kommundirektör i Burlövs kommun

Vid kommunstyrelsens möte den 11 oktober har Fredrik Löfqvist utsetts till ny kommundirektör i Burlövs kommun. Fredrik har lång erfarenhet från offentlig sektor, både som kommundirektör och från förvaltningschefstjänster inom samhällsbyggnadssektorn.

Kommundirektör för en expansiv kommun

- Vi är glada att kunna presentera en så välmeriterad och erfaren ledare som Fredrik. Vi hälsar honom varmt välkommen till Burlövs kommun för att tillsammans med alla chefer och medarbetare fortsätta utvecklingsresan för Burlöv. Uppdraget som kommundirektör kommer att präglas av tillväxt och framåtanda, säger kommunstyrelsens ordförande Amelie Gustafsson, (M).

Tillträder den 12 januari 2022
Fredrik Löfqvist tillträder som kommundirektör i Burlövs kommun den 12 januari och efterträder kommundirektör Lars-Åke Ståhl, som kommer att gå i pension under våren nästa år.

Amelie Gustafsson (kommunstyrelsens ordförande), Filip Jakobsson (kommunpolis), Johan Elgemark (Sematron).

Företagare och kommunen samverkar om brottsförebyggande åtgärder

I Burlövs kommun samverkar näringslivet och offentligheten för brottsförebyggande insatser. Under oktober månad har två informations- och startmöten om brottsförebyggande samverkan mellan företagare genomförts.
Mötena genomfördes hos Byggmästaren i Skåne för Arlövs Industri- och företagsby och det andra genomfördes på Hornbach för Stora Bernstorp/Sunnanå.

De samverkansgrupper som skapats har en gemensam digital app som grund där samverkanspartner har möjlighet att skriva och läsa tips mellan företag och polis. På så vis skapas en gemensam plattform för utbyte av information. Tryggheten ökar för handelsföretag, misstänkta objekt noteras och den lokala informationen är tillgänglig för alla som är anslutna till det gemensamma digitalaplattformen.

Genom att antalet företag och företagare ökar i denna samverkan skapas ett bättre och bättre informationsflöde som också polisen tar del av och på så vis kan förbättra sin bevakning och genomföra riktade insatser.

Klimatklivet – stöd till klimatinvesteringar för företag

Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka stöd från Klimatklivet. Klimatklivet är ett investeringsbidrag för alla företag, även lantbruksföretag, för åtgärder som minskar CO2-utläpp.  

Ansökningsperiod är 8 november – 18 november 2021. Läs mer om Klimatklivet via länken nedan eller kontakta kommunens energirådgivare Meaza Yohannes. Kommunens energirådgivningstjänst är helt kostnadsfri och opartisk.

Kontaktuppgifter:
Meaza Yohannes, energirådgivare
0410-73 41 37
Energiradgivning@burlov.se

Tips! Nya hållbarhetscheckar - fokus hållbarhet!

Nu har Region Skånes nya affärsutvecklingscheck med fokus på hållbarhet lanserats. Hållbarhetscheckar kan användas för insatser som möjliggör företagets omställning till en grön och koldioxidsnål ekonomi genom digital utveckling, nya affärsmöjligheter, utvecklade affärsmodeller och innovationer.
Syftet med insatserna är att ge stöd till livskraftiga företag med ett behov av att möta nya förutsättningar, som har kapacitet och vilja att utvecklas. Stödet riktar sig till alla branscher.

Förstudie: Har Burlövs företag och medarbetare behov av kompetensutveckling inom digitalisering?

Burlövs kommun genomför en förstudie (ESF) där vi undersöker komunens tillväxtföretags behov av kompetensutveckling inom digitalisering.

Föjande är genomfört:

 • En enkät gick ut i början av sommaren till 100 företagare i kommunen.
 • Workshop med samarbetspartners IUC Syd, Svenskt Näringsliv och Peak Burlövs kommun tillsammans med kommunes it strateg och digitaliseringsstrateg.
Just nu genomför vi intervjuer med företagare, och behöver cirka fem företagare till för dessa intervjuer. Hör av dig om du vill deltaga till Anna Stening Frost (kontaktuppgifter nedan).  

Förstudien är ett första steg inför att driva ett kompetensutvecklande projekt med inriktining små och medelstora företags induviduella digitaliseringsbehov, med start efter sommaren 2022 (ESF). Mer information kommer löpande.

Patric Andersson, fastighetstekniker på badet.

I mars 2022 öppnar det nya Burlövsbadet

På bygget för det nya Burlövs­badet är det full fart. Kakelplattor och väggpaneler har redan kommit på plats. Nu öppnas damm­luckorna och vatten fylls på i bassängerna, även om det dröjer ännu ett tag innan Burlövsborna kan komma och bada.

Burlövsbadet närmar sig den stora nyöppningen med stormsteg. Projektet är i en fas då de sista detaljerna börjar ­falla på plats.

­– Det känns väldigt kul att bygget flyter på så smidigt, säger Stefan Sjöström, badchef i kommunen. Tidsplanen ser ut att hålla, så vi förbereder oss inför en storartad öppning i början av mars 2022.

Näringslivskalender - ett axplock av våra kommande programpunkter.

17 november: Träff med fastighetsnätverket.
18 november: Nätverkslunch på Burlöv Center.
24 november, 16.30-19.00: Kunskap & inspiration - marknadsföring med mobilfilm med Kalle Rosensköld.
9 december: Nätverkslunch med jultalrik från Prime Catering.
16 december, 17.00: Julmingel med företagarekollegor. Inbjudan kommer inom kort.

Vad gör myndigheter och organisationer under Coronapandemin?

Fortsätt driva era företag framgångsrikt och samtidigt uppmanar vi er att följa de regler och rekommendationer som gäller under coronapandemin. Behöver ni hjälp, ring Region Skånes Företagsakuten (040-675 34 80) för att tillsammans hitta möjligheter framåt.

Här har vi samlat information och nyttiga länkar som kan vara bra för dig som är företagare i Burlövs kommun och kopplat till coronaviruset (covid-19), följ länken nedan.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Hör gärna av dig om du har frågor om näringslivet i Burlövs kommun. Kom gärna med förslag om aktiviteter och infallsvinklar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ta hand om er!

Hälsningar

Krister Persson & Anna Stening Frost
Burlövs kommun

Kontaktuppgifter:
Krister Persson
040-625 63 29, krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost
040-625 61 80, anna.frost@burlov.se
 

För mer information om näringslivet i Burlöv, besök www.burlov.se/naringsliv.