2020 var ett år som startade riktigt bra med flera bokningar både inom gastronomi, service och event för företaget. I januari och februari stod försäljningen i topp och Prime Catering hade bättre försäljning än under december som är branschens högsäsong. Men plötsligt i mars sattes hela restaurang och besöksnäringens framtid på spel, då smittspridningen av covid-19 pandemin gjorde sitt intåg i Sverige. Inom ramen av någon vecka så hade allt i kalendern i princip bokats av, skjutits upp och nya beställningar hade slutat att komma in. Allt stannade upp, och luften gick ur Sara och hennes företag. Då hela branschens framtid stod på spel fanns det inte flera andra möjligheter att välja istället för att driva företaget vidare, även att ta anställning var ett osäkert kort i dessa tider.
- Jag försökte skapa mig en överblick och att se över mina vägval, och efter ett par veckor bestämde jag mig för att det ska gå! Jag skulle hitta en väg att överleva med företaget! Det blev en resa där jag undersökte och gick in i många olika projekt och idébanor. Vissa värda att satsa på, vissa inte, till slut slog jag in på en bana där jag slutligen kom i kontakt med Mathem, berättar Sara Brandt, VD Prime Catering Sverige AB.