Informationsbrev för företagare i Burlövs kommun 2021!

I detta nyhetsbrev kan du läsa följande:

  • Ny idé växte fram, då covid-19 pandemin satte företagandet på spel! Artikel med Sara Brandt, Prime Catering Sverige AB.
  • Kommunen har möjliggjort för nya projekt mellan företag och Miljöbron. 
  • Vem tycker du ska bli Årets Företagare Burlöv 2020?
  • Equal Business Growth öppnar upp för fler!
  • Sök omsättningsstöd senast 31 januari 2021
  • Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?
  • Burlövs kommun rekryterar ny näringslivssamordnare.
  • Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Sara Brandt, Prime Catering Sverige AB, och sedan 2019 utgår företaget från sitt produktionskök i Burlövs kommun.

Ny idé växte fram, då covid-19 pandemin satte företagandet på spel!

2020 var ett år som startade riktigt bra med flera bokningar både inom gastronomi, service och event för företaget. I januari och februari stod försäljningen i topp och Prime Catering hade bättre försäljning än under december som är branschens högsäsong. Men plötsligt i mars sattes hela restaurang och besöksnäringens framtid på spel, då smittspridningen av covid-19 pandemin gjorde sitt intåg i Sverige. Inom ramen av någon vecka så hade allt i kalendern i princip bokats av, skjutits upp och nya beställningar hade slutat att komma in. Allt stannade upp, och luften gick ur Sara och hennes företag. Då hela branschens framtid stod på spel fanns det inte flera andra möjligheter att välja istället för att driva företaget vidare, även att ta anställning var ett osäkert kort i dessa tider.

- Jag försökte skapa mig en överblick och att se över mina vägval, och efter ett par veckor bestämde jag mig för att det ska gå! Jag skulle hitta en väg att överleva med företaget! Det blev en resa där jag undersökte och gick in i många olika projekt och idébanor. Vissa värda att satsa på, vissa inte, till slut slog jag in på en bana där jag slutligen kom i kontakt med Mathem, berättar Sara Brandt, VD Prime Catering Sverige AB.

Miljöbron Skåne är en ideell förening som arbetar för att universitetsstudenter och företag ska få en chans att mötas och få utbyte av varandras kunskaper och erfarenheter.

Kommunen har möjliggjort för nya projekt mellan företag och Miljöbron 

Miljöbron förmedlar och koordinerar projekt kopplade till miljö och hållbar utveckling. Genom projekten har företagare möjlighet att kostandsfritt få hjälp av en eller flera studenter för att analysera eller utreda frågeställningar som företaget annars inte har tid eller kompetens att genomföra själv.

Miljöbron kan hjälpa dig med miljöutredningar, frågor kopplade till avfallshantering, kemikalieanvändning och biologisk mångfald, hållbara energilösningar, energieffektivisering, marknadsföringsstrategier, produktutveckling, CSR-strategier och enklare logistikutredningar.

Vem tycker du ska bli Årets Företagare Burlöv 2020?

Utmärkelsen Årets Företagare delas ut av Företagarna Öresund i samarbete med kommunen. Priset går till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras.

Nu kan du nominera den du tycker är värd att koras till Årets Företagare Burlöv 2020! Alla nominerinar ska uppfylla utmärkelsens kriterier (se länk) och skickas in senast den 31 januari 2021.

Equal Business Growth öppnar upp för fler!

2021 breddar Almi kriterierna för programmet Equal Business Growth! Det innebär att även du som är företagare utan anställda har möjlighet att ansöka om plats i programmet!
 
Coronakrisen har tvingat många företagare att tänka överlevnad istället för tillväxt. Nu är det viktigare än någonsin att fokusera på omställning – Equal Business Growth ger dig verktygen att ställa om och rusta ditt företag för nya utmaningar, med ett utökat program med fler workshops om omställning och hållbarhet.

Sök omsättningsstöd senast 31 januari 2021

Du som driver enskild näringsverksamhet och som drabbats av minskad omsättning på grund av coronaviruset kan söka omsättningsstöd. Kravet för att söka är bland annat att du har haft en omsättning på minst 200 000 kronor under föregående år och att du inte har varit berättigad till arbetslöshetsersättning.

Ansökan om stöd ska ha inkommit senast den 31 januari 2021.

Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?

Fortsätt driva era företag framgångsrikt och samtidigt fortsätta följa de regler och rekommendationer som gäller under coronapandemin. Behöver ni hjälp, ring Region Skånes Företagsakuten (040-675 34 80) för att tillsammans hitta möjligheter framåt.

Här har vi har samlat information och nyttiga länkar som kan vara bra för dig som är företagare i Burlövs kommun och kopplat till coronaviruset (covid-19), följ länken nedan.

Burlövs kommun rekryterar ny näringslivssamordnare

Näringslivssamordnare Anna Nilsson har blivit värvad till Höganäs och i vår kommer hon att tillträda där som näringslivschef.

Burlövs kommun har påbörjat sin rekrytering av ny näringslivssamordnare. Vi ber att få återkomma mer om detta i nästa nyhetsbrev.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Hör gärna av dig om du har frågor om näringslivet i Burlövs kommun. Titta in i näringslivskalendern nedan för att se vad som händer framöver, och missa inte att anmäla er till respektive aktivitet.

Tips från näringslivskalendern:

  • 2 februari: Näringslivsmorgon med programpunkter: Almi företagspartner, Spira Skåne, Svenskt Näringsliv och intervju med Patrik Jonsson som driver Ica Nära i Åkarp. Till inbjudan & anmälan.
  • 16 februari: Företagsakuten - stöd och råd för ekonomiskt drabbade företag, som en konsekvens av covid-19. Till inbjudan & anmälan.

 Varma hälsningar

Anna Nilsson & Anna Stening Frost
Näringsliv, Burlövs kommun

Kontaktuppgifter:
Anna Nilsson, näringslivssamordnare
040-625 63 29, anna.nilsson4@burlov.se

Anna Stening Frost, projektledare
040-625 61 80, anna.frost@burlov.se
 

För mer information om näringslivet i Burlöv, besök www.burlov.se/naringsliv.