Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, juli 2021.

Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, juli 2021.

I detta nyhetsbrev kan du läsa följande:

  • ST1 har uppmärksammat Hamid Eslami med personal på Arlövsvägen 36 till pristagare för ständigt hög nivå på mat, kaffe, dryck och service.
  • Vill du och ditt företag vara med och utveckla framtidens belysning?
  • Den 25 juni drar Forza Summer Burlöv 2021 igång!
  • Bättre yrkesinsikter för våra skolungdomar i Burlövs kommun.
  • NYHET! Affärsutvecklingscheckar för företag.
  • Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?
  • Glad sommar!

ST1 har uppmärksammat Hamid Eslami med personal på Arlövsvägen 36 till pristagare för ständigt hög nivå på mat, kaffe, dryck och service.

St1 i Sverige AB är varumärkesinnehavare av Shell och ägare till "Välkommen in". Så här löd motiveringen när Hamid Eslami med personal fick ta emot priset: 

”Denna Kundlöftesvärd och Affärsman har blivit nominerad av sin region för att vara en som bidrar extra mycket till sina kollegor. Hen har alltid en positiv utstrålning och är konstruktiv i sina synpunkter och arbetar metodiskt och strategiskt. Han är en viktig kulturbärare som genom sitt engagemang och lösningsorientering är med och skapar positiv utveckling för kedjan."

- Det känns fantastisk roligt att vinna detta pris, speciellt under ett år som synnerligen har varit annorlunda. Vi har trots detta lyckats utveckla så väl vårt sortiment samt vårt sätt att jobba vilket har gett ett fantastiskt resulterat. Vi strävar alltid efter att ha hög service i våra kundmöten, då kunderna är det viktigaste. Våra kärnvärden består av följande ord: familjär, omhändertagande, lustfylld och kvalitet. Att få detta pris är ett kvitto att vi dagligen lever upp till det vi har åtagit oss för att göra, säger Hamid Eslami.
 
- Nu ser vi fram emot att samhället börjar öppna upp igen, en fin sommar och med många glada kunder, avslutar Hamid Eslami.  

Stort grattis önskar Burlövs kommun!

Vill du och ditt företag vara med och utveckla framtidens belysning?

Företag sökes som kan sänka energiförbrukningen, förbättra hälsan, skapa bättre skolresultat, skapa högre trygghet utomhus och skapa högre frisknärvaro.
 

I projektet Lighting Metropolis - Green Economy har vi 20 offentliga partners som ska lösa framtidens belysning genom att investera 177 miljoner kronor i energieffektiva smarta LED-projekt i Greater Copenhagen området under de närmsta tre åren. Vi har alltså redan potentiella kunder – nu letar vi lösningar! 

Startups med tillväxtambitioner och internationell potential erbjuds skräddarsydd affärsrådgivning, temadagar, matchmaking, testmöjligheter och mer. Deltagande i denna community är kostnadsfri.

Forza Summer Burlöv 2021 är igång, med 30 stycken unga sommarentreprenörer!

Sommarentreprenörerna kommer under tre veckor få möjligheten att genomföra en digitalt sommarpraktik där de i team kommer lyfta olika personligheter/företag från Burlövs kommun. Ungdomarna får en interaktiv utbildning med allt från spännande gemensamma aktiviteter, individuell coaching, utmaningar, arbetslivserfarenheter och träna sig i framtidens digitala arbetssätt. De ansvarar för sitt egna projekt och få individuell coaching för att lyckas skapar och en tro på sig själva. 

Sommarentreprenörernas arbete kommer att exponeras på Burlöv Center och vara till glädje för alla som vill se och läsa. Burlövs kommun ser fram emot resultatet som denna digitala sommarpraktik kommer att leda till!

- Första dagen kändes allt lite kaos när vi sågs digitalt och jag undrade hur detta skulle funka i tre veckor. Men så här tredje dagen känns det riktigt bra och vi har lärt känna varandra. Vi kommer få nya erfarenheter om arbetslivet och vi kommer att utvecklas tillsammans under dessa veckor, säger Oliver Sahin.  

- Jag är riktigt glad att kommunen har gett oss denna möjlighet till sommarjobb. Jag tror att jag kommer att utvecklas, både kring hur jag intervjuar och ställer frågor och att jag får möjligheten att skriva egna reportage. Man får testa sin egen "limit" och behöver bli mer öppen och våga mera, säger Eleana Hoxha. 

Bättre yrkesinsikter för våra skolungdomar i Burlövs kommun

Vi vill att våra ungdomar ska få aktuell och bred kunskap om den framtida arbetsmarknaden för att kunna göra välgrundade framtida studie- och yrkesval. Kan vi bidra till detta är det en av de bästa strategierna för företags framtida kompetensförsörjning.

Arbetsmarknadskunskap fungerar som arbetsgivarnas röst in i klassrummen och håller inspirationslektioner för elever mellan 10 och 19 år. Målet är att väcka tankar och frågor som hjälper unga att göra medvetna studie- och yrkesval, inte minst inom bristbranscherna; vård, pedagogik och teknik. Genom att i tidig ålder prata med barn och ungdomar om deras framtid och var jobben finns skapas förutsättningar för att förbättra matchningen på arbetsmarknaden.

NYHET! Affärsutvecklingscheckar för företag

Region Skåne lanserar nu affärsutvecklingscheckar som ska bidra till att öka konkurrenskraften för skånska företag – och i förlängningen göra det möjligt för företagen att nyanställa.


Internationaliseringscheckar:
Syftet med internationaliseringschecken är att öka företagens konkurrenskraft, och i förlängningen göra det möjligt för företagen att nyanställa. Löpande utlysning från 31 maj (med paus för handläggning och beslut juli/augusti).

Läs mer om internationaliseringscheckarna här.

Digitaliseringscheckar:
Syftet med digitaliseringschecken är att hjälpa dig att skapa nya värden i företaget genom användande av digital teknik. Det kan till exempel handla om att ta fram en digital strategi, identifiera nya affärsmodeller eller att effektivisera digitala processer och system. Region Skåne öppnar utlysningen för digitaliseringscheckar den 31 maj.

Läs mer om digitaliseringscheckarna här.

Hållbarhetscheckar:
I höst lanserar Region Skåne en ny affärsutvecklingscheck med fokus på hållbarhet. Mer information kommer efter sommaren.

Läs mer om hållbarhetscheckarna här.

Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?

Fortsätt driva era företag framgångsrikt och samtidigt uppmanar vi er att följa de regler och rekommendationer som gäller under coronapandemin. Behöver ni hjälp, ring Region Skånes Företagsakuten (040-675 34 80) för att tillsammans hitta möjligheter framåt.

Här har vi samlat information och nyttiga länkar som kan vara bra för dig som är företagare i Burlövs kommun och kopplat till coronaviruset (covid-19), följ länken nedan.

Glad sommar!

Vi jobbar ett par veckor till innan det är dags för semester och kommer vara tillbaka i mitten av augusti. Hör gärna av dig om du har frågor om näringslivet i Burlövs kommun.

Hösten är planerad
Höstens aktiviteter är planerade och vi kommer fylla på näringslivskalendern eftersom. Vi har bland annat planerat för kommunikationsinspiration och upphandlingsseminarium med kommunens upphandlingsstrateg Mari Stanfield för att nämna några. Vi kommer fortsätta med våra uppskattade nyhetsbrev och näringslivsmornar, och när det finns möjlighet så kommer vi återgå till fysiska träffar igen.

Enkät förstudie
Vi har skickat ut en enkät till delar av näringslivet och har du fått den, så är vi mycket tacksamma om du vill ta dig tid att svara på den. Den kommer ligga till grund för vår pågånde förstudie (ESF) och är delar av planeringen inför ett ESF projekt med start efter sommaren 2022, inriktning små och medelstora företags digitaliseringsbehov. 

Vi önskar dig en fin midsommarhelg, soliga hälsningar

Krister Persson & Anna Stening Frost
Burlövs kommun

Kontaktuppgifter:
Krister Persson
040-625 63 29, krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost
040-625 61 80, anna.frost@burlov.se
 

För mer information om näringslivet i Burlöv, besök www.burlov.se/naringsliv.