Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, maj 2021.

Informationsbrev för företagare i Burlövs kommun 2021!

I detta nyhetsbrev kan du läsa följande:

  • Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare, sista ansökningsdatum den 30 april 2021!
  • Burlöv får bra resultat i företagsmätningen Insikt.
  • Intervju med AWtech Bilskadecenter AB - ny företagsidé som gav mersmak!
  • Boka digitalt "företagsbesök" med Lars Johnson!
  • Vi erbjuder företagsrådgivning i samverkan med Nyföretagarcenter Syd!
  • Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?
  • Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare, sista ansökningsdatum den 30 april 2021!

Omsättningsstöd finns till för att hjälpa egenföretagare som har enskild firma (enskilda näringsidkare), handelsbolag och kommanditbolag som har förlorat omsättning på grund av pandemin. Länsstyrelsen Skåne handlägger ärenden för Skåne län, Kronobergs län och Blekinge län.

För månaderna augusti 2020 till och med februari 2021 kan en företagare få maximalt 168 000 kr. Pengarna är inte ett lån utan ett stöd. Omsättningsstöd för enskilda näringsidkare är inte samma stöd som Skatteverkets omställningsstöd som ger ersättning för fasta kostnader. Egenföretagaren kan söka båda stöden samtidigt. Är du osäker på om du har rätt till stödet? Skicka in din ansökan ändå, Länsstyrelsen Skåne hjälper dig vidare. Sista dagen för att skicka in ansökan är den 30 april 2021.

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör

Burlöv får bra resultat i företagsmätningen Insikt

Burlövs kommun får mycket goda betyg för sitt arbete för hantering av bygglov och annan myndighetsutövning.

Mäter kvalitet på kommunens myndighetsuppdrag Insikt är en kvalitetsundersökning som genomförs årligen av SKR (Sveriges Kommuner & Regioner) för att se hur väl de svenska kommunerna genomför sina myndighetsuppdrag.

Burlövs kommun är en av de deltagande kommunerna i 2020 års undersökning och Nöjd Kund Indexet hamnade i år på värdet 77 (jämfört med 73 i 2019 års undersökning) I en rankingplacering innebär detta plats 46 i Sverige och plats 6 i Skåne och till och med 1:a plats i Skåne inom gruppen pendlingskommun nära storstad.

- Vi är glada att se att våra resultat i Insikt är på en hög jämn nivå. I allt kvalitetsarbete i Burlövs kommun så vill vi se steg av förbättring och det gör vi även i detta vid årets undersökning. Ett stort tack till medarbetarna, det är deras attityd och vilja som avgör vår framgång, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör.

Henrik Ekwall och Jens Jonsson, äger och driver AWtech Bilskadecenter AB i Arlöv.

Intervju med AWtech Bilskadecenter AB - ny företagsidé som gav mersmak!

Näringslivssamordnaren Anna Stening Frost träffar entreprenörerna Henrik Ekwall och Jens Jonsson som äger och driver AWtech Bilskadecenter AB i Arlöv. AWtech Bilskadecenter AB erbjuder lackering och åtgärdar bildskador. Deras affärsidé är att kunna erbjuda professionella tjänster inom bilkosmetik på ett och samma ställe. Alla anställda har spetskompetens och företaget har varit verksamt i närmare tjugo år.

AWtech Bilskadecenter AB låg tidigare på Kirseberg i Malmö, men växte ur sina lokaler då den dåvarande lackboxen blev för liten och det blev en flytt till Arlöv. Entreprenörerna köpte mark och byggde nya lokaler som var speciellt anpassade efter deras egen verksamhet. De köpte så pass mycket mark att de kunde erbjuda de företag som de arbetar nära att flytta sina verksamheter till nya lokaler i Arlöv. Därmed har entreprenörarena samlat flera bilföretag på samma adress, vilket gav fördel för alla företagen och för deras kunder.

- Jag har jobbat hela mitt liv med bildskador, men det här med att köpa mark, bygga lokaler det komma att bli något helt nytt för oss. Det blev en ny del av vårt företagande som gett mersmak, berättar Henrik Ekvall.

Lars Johnson, kommunalråd

Boka digitalt "företagsbesök" med Lars Johnson!

Vi på kommunen fortsätter arbetet framåt, även om samtliga möten sker digitalt.

Du som företagare har möjlighet att boka ett möte med vår nya näringslivssamordnare Krister Persson som tillsammans med Lars Johnson gärna träffas för att diskutera ditt företag och er utveckling.

Skicka din mötesförfrågan direkt till Krister Persson, som bokar upp mötet. Se kontaktuppgifter nedan.

Thomas Önnevik är civilekonom och har under många år arbetat med ledarskap, grupp- och organisationsutveckling inom den privata och offentliga sektorn samt inom svensk idrott. Thomas bor i Åkarp.

Vi erbjuder företagsrådgivning i samverkan med Nyföretagarcenter Syd!

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för dig som är företagare i Burlövs kommun.

Du har möjlighet att boka tid med vår rådgivare Thomas Önnevik för individuell, kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Thomas hjälper dig med både stora och små frågor.

Ta chansen att diskutera ditt företagande! Boka din tid direkt med Thomas Önnevik.

Kontaktuppgifter:
0706-72 21 49, onnevik@fafnerkonsult.se

Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?

Fortsätt driva era företag framgångsrikt och samtidigt uppmanar vi er att följa de regler och rekommendationer som gäller under coronapandemin. Behöver ni hjälp, ring Region Skånes Företagsakuten (040-675 34 80) för att tillsammans hitta möjligheter framåt.

Här har vi samlat information och nyttiga länkar som kan vara bra för dig som är företagare i Burlövs kommun och kopplat till coronaviruset (covid-19), följ länken nedan.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Hör gärna av dig om du har frågor om näringslivet i Burlövs kommun. Titta in i näringslivskalendern nedan för att se vad som händer framöver, och missa inte att anmäla er till respektive aktivitet.

Tips från näringslivskalendern:
12 maj:
Uppstart Burlövs kommuns fastighetsnätverk.
18 maj: Förbättrad digitaliseringskunskap med Microsoft Teams - fokus på kunden. Inbjudan kommer snart.
8 juni: Digital näringslivsmorgon, inbjudan kommer inom kort.

Varma hälsningar

Anna Stening Frost & Krister Persson
Burlövs kommun

Kontaktuppgifter:
Anna Stening Frost
040-625 61 80, anna.frost@burlov.se

Krister Persson
040-625 63 29, krister.persson@burlov.se
 

För mer information om näringslivet i Burlöv, besök www.burlov.se/naringsliv.