Informationsbrev till dig som företagare i Burlövs kommun, juni 2021.

Informationsbrev för företagare i Burlövs kommun 2021!

I detta nyhetsbrev kan du läsa följande:

 • Bra företagsklimat blir bättre
 • Vilka lokala företagare engagerar sig i kommunens prao?
 • NYHET! Affärsutvecklingscheckar för företag.
 • Den 25 juni drar Forza Summer Burlöv 2021 igång!
 • Boka digitalt "företagsbesök" med Krister Persson!
 • Vi erbjuder företagsrådgivning i samverkan med Nyföretagarcenter Syd!
 • Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?
 • Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Bra företagsklimat blir bättre

Den 25 maj släppte Svenskt Näringsliv en del av sin årliga undersökning om företagsklimatet i de svenska kommunerna. När företagarna får ge ett sammanfattande omdöme om företagsklimatet i kommunen visar siffrorna att Burlövs kommun fortsätter sin utvecklingsresa med ett kliv uppåt i poäng, från 4,02 (2020) till 4,21 för årets mätning.
 

- Det är glädjande att vi alla tillsammans företagare, kommunens medarbetare och politiker arbetar med att utveckla Burlövs kommun för ett ännu bättre företagsklimat. Siffran visar på att vi stärker våra resultat från en redan hög nivå. Detta ser vi också i andra relaterade mätningar som SKR:s undersökning Insikt och att vi är nominerade till Sveriges KvalitetsKommun 2021, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör.

Vilka lokala företagare engagerar sig i kommunens prao?

Den digitala praon ger företagare möjlighet att presentera sina företag, sin vardag, förmedla drömmar och visioner, berätta vägen från utbildning till att arbeta inom ett yrke och förmedla att det finns olika roller som finns på en arbetsplats där alla behövs för att företaget ska kunna drivas framgångsrikt. Kommunen vill visa upp olika företag för att visa på en bred mångfald av företag, yrken, roller och konstellationer.

- Många företagare är intresserade av att engagera sig i praon. I kontakten mellan näringsliv och skola fick vi positivt besked från samtliga tillfrågade arbetsplatser och företag och platserna försvann som smör i solsken. Skolelever är en prioriterad målgrupp för lokala företagare och många tar möjligheten att få engagera sig i praon, säger Anna Stening Frost, näringslivssamordnare.

Praoeleverna kommer få lyssna till följande:

 • Sara Escobar, marknadsansvarig och Sofie Karlsryd, VD/Centrumchef på Burlöv Center. 
 • Sara Brandt, vd på Prime Catering AB.
 • Patrik Jonsson, driver Ica Nära Åkarp.
 • Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk, driver Nordgröna AB.
 • Martin Enocson vd på FrontPac.
 • Monique Carden, advokat och delägare på Kronadvokater.
- Som en av de större arbetsplatserna i kommunen är det viktigt för oss att de som bor i kommunen känner till FrontPac och har en bra bild av oss som framtida arbetsgivare, säger Martin Enocson, vd på FrontPac.
 

NYHET! Affärsutvecklingscheckar för företag

Region Skåne lanserar nu affärsutvecklingscheckar som ska bidra till att öka konkurrenskraften för skånska företag – och i förlängningen göra det möjligt för företagen att nyanställa.


Internationaliseringscheckar:
Syftet med internationaliseringschecken är att öka företagens konkurrenskraft, och i förlängningen göra det möjligt för företagen att nyanställa. Löpande utlysning från 31 maj (med paus för handläggning och beslut juli/augusti).

Läs mer om internationaliseringscheckarna här.

Digitaliseringscheckar:
Syftet med digitaliseringschecken är att hjälpa dig att skapa nya värden i företaget genom användande av digital teknik. Det kan till exempel handla om att ta fram en digital strategi, identifiera nya affärsmodeller eller att effektivisera digitala processer och system. Region Skåne öppnar utlysningen för digitaliseringscheckar den 31 maj.

Läs mer om digitaliseringscheckarna här.

Hållbarhetscheckar:
I höst lanserar Region Skåne en ny affärsutvecklingscheck med fokus på hållbarhet. Mer information kommer efter sommaren.

Läs mer om hållbarhetscheckarna här.

Den 25 juni drar Forza Summer Burlöv 2021 igång!

Vilket är en sommarpraktik för 30 ungdommar i kommunen. De kommer under tre veckor få möjligheten att genomföra ett digitalt sommarjobb där de i team kommer få arbeta med ett projekt att lyfta spännande personer i Burlövs kommun. Ungdommarna får en interaktiv utbildning med allt från spännande gemensamma aktiviteter till individuell coaching och utmaningar och de får arbetslivserfarenheter och träna sig i framtidens digitala arbetssätt.

Krister Persson, näringslivssamordnare

Boka digitalt "företagsbesök" med Krister Persson!

Vi på kommunen fortsätter arbetet framåt, även om de flesta möten sker digitalt.

Du som företagare har möjlighet att boka ett möte med näringslivssamordnare Krister Persson som tillsammans med kommunpolitiker gärna träffar dig för att få ännu bättre kunskap om vårt näringsliv, samtala om vi på kommunen ur ditt perspektiv kan förbättra verksamheten samt diskutera ditt företag och er utveckling.

Skicka din mötesförfrågan direkt till Krister Persson, som bokar upp mötet. Se kontaktuppgifter nedan.

Thomas Önnevik är civilekonom och har under många år arbetat med ledarskap, grupp- och organisationsutveckling inom den privata och offentliga sektorn samt inom svensk idrott. Thomas bor i Åkarp.

Vi erbjuder företagsrådgivning i samverkan med Nyföretagarcenter Syd!

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för dig som är företagare i Burlövs kommun.

Du har möjlighet att boka tid med vår rådgivare Thomas Önnevik för individuell, kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Thomas hjälper dig med både stora och små frågor.

Ta chansen att diskutera ditt företagande! Boka din tid direkt med Thomas Önnevik.

Kontaktuppgifter:
0706-72 21 49, onnevik@fafnerkonsult.se

Vad gör myndigheter och organisationer under den pågånde Coronapandemin?

Fortsätt driva era företag framgångsrikt och samtidigt uppmanar vi er att följa de regler och rekommendationer som gäller under coronapandemin. Behöver ni hjälp, ring Region Skånes Företagsakuten (040-675 34 80) för att tillsammans hitta möjligheter framåt.

Här har vi samlat information och nyttiga länkar som kan vara bra för dig som är företagare i Burlövs kommun och kopplat till coronaviruset (covid-19), följ länken nedan.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Burlövs näringsliv!

Hör gärna av dig om du har frågor om näringslivet i Burlövs kommun. Titta in i näringslivskalendern nedan för att se vad som händer framöver.

Soliga hälsningar

Krister Persson & Anna Stening Frost
Burlövs kommun

Kontaktuppgifter:
Krister Persson
040-625 63 29, krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost
040-625 61 80, anna.frost@burlov.se
 

För mer information om näringslivet i Burlöv, besök www.burlov.se/naringsliv.